FEST

En av människans höjdpunkter är att få festa och fira livet tillsammans med sina vänner. En av människan tråkiga stunder är när man blir störd eller irriterad på andra! Vi vill påminna alla boende om att, så långt det är möjligt, visa hänsyn till sina grannar när det gäller festande, partajande och musikspelande. Grundregeln borde vara att meddela sina grannar att man tänker ha fest och att det är okej att knacka på om man lever om för mycket. Det är viktigt att ha en dialog med varandra i stället för att antingen gå ovetande om att man stör eller att gå och titta snett på varandra. Det är du och jag som skapar vår boendemiljö! Vad tycker du?

 

REKLAM FÅR EJ LÄGGAS I TRAPPHUSEN

Alla boende kan hjälpas åt att se till att det inte ligger papper och skräp i trapphusen. Tänk på brandrisken i första hand, men också för allas trevnad.

 

TÄNK PÅ

Att buskar och träd ej får vara högre än grannens underkant på fönster. Grövre grenar får ej ligga och skava på fasaden. Att byta batterier i era brandvarnare. Att inte ha mera lampor tända än vad som behövs. Att inte glömma släcka levande ljus innan du går ut, eller när du går och lägger dig. Att stänga av tv, video, dvd med huvudströmbrytaren. Att det är förbjudet att mata fåglarna från balkongen eller från altanen. Det kommer då objudna gäster till oss då som råttor och möss. Anders Andersson påpekar att det är många som har motorvärmare (parkering) som glömmer att ta ur motorvärmarsladden från eluttagen då dom ej används. Det är förenat med livsfara då vi har små barn som står och leker med sladdarna. Så tänk på det, snälla!

 

SÄKERHETSDÖRRAR

Om olyckan skulle vara framme, att du blir av med dina läghnyckalar, så har Swesafe låsöppningen till en kostnad på ca 3000:-. De har dock ej tillgång till 9- tillhållarlåset.. Det är därför viktigt att du förvarar en uppsättning nycklar hos någon släkting, vän eller granne. Skulle bägge låsen vara låsta måste Swesafe borra sönder dörren och då får du även en kostnad för en ny dörr.

 

UNDER DISKBÄNKEN

Under diskbänken sitter det ett vattenlarm som känner av fukt. De har alla fått installerade i sina lägenheter. Om det mot förmodan börjar tjuta, kontakta någon i styrelsen eller vaktmästaren omgående. Sladdarna till vattenlarmet får ej dras ur.

 

 

STAKET, MARKISER, PARABOLER

Det finns regler i föreningen när det gäller dessa saker. Prata med styrelsen först innan du sätter upp staket, markis eller parabol, m,m. Det kan bli kostsamt för dig som medlem om dessa regler inte efterföljs.

 

GARAGEN

Sopa ur era garage med jämna mellanrum. Inga batterier får stå där. Inte heller annat skräp och bråte.

 

CYKELFÖRRÅD, PARKERING m,m

Det finns nu plats i cykelförråden som ligger mellan Viktor Rydbergsgatan 6 och Wivalliusgatan 5 uppe vid österleden.

Alla cyklar som står där ska vara åkbara. Det samlas så mycket skrotcyklar både där och i cykelställena runt om i området. Tänk på att rensa bort de cyklar ni inte längre använder.